Търсене

сряда, 12 март 2008 г.

Образование в Холандия

Холандия е чудесно място, където бихте могли да следвате висше образование. Особено ако идеята ви е да следвате на английски език.След Великобритания, Холандия е втората европейска държава с най-много предлагани програми от своите университети на английски език. Предлага се почти всичко атрактивно и перспективно от екология до информатика. От миналата година, особено сериозен плюс е и факта, че българските граждани плащат като европейски и не внасят повече прословутата скъпа институционна такса. Така следването е изгодно, защото в Холандия цената му е далеч по-умерена от тази на острова, а котирането му в международен и европейски мащаб е много високо. Основно обучателните програми дават на изучаващите след дипломирането си да получат бакалавърска или магистърска научни степени. Начинът на поднасяне на учебния материал е изключително приложен и атрактивен за студентите. Стандартите на обучение в кралство Нидерландия са едни от най-високите в Европа и след завършване на учебната програма, най-изявените студенти като правило получават предложения за професионална реализация от големи холандски и международни компании. Особено полезни за имащите намерение да следват в страната са сайтовете: http://www.studyin.nl/. и http://www.nuffic.nl/. от където можете да си набавите всичката нужна ви информация.
Това което можете да използвате в работата на фирмата си е, че бихте могли да учите задочно и след изминаването на 12 месеца да започнете редовна програма с определена стипендия или да продължите задочно, но да кандидатствате по специалността си за редовно работно място в някоя холандска или международна компания. Не на последно място бихте могли да използвате наученото за развитие на собствената си компания. През цялото време на програмния курс, таксите и разходите ви по обучението ще бъдат за сметка на личната ви фирма. Разбира се, тази възможност ще бъде налице, само ако дейността на фирмата ви и предмета по който учите са в една насока, което значително ще облекчава приходният ви баланс.
Образованието в Холандия е само един добър вариант за развитие от многото, които след учредване на собствена компания ви се предлагат.

Няма коментари: