Търсене

петък, 7 март 2008 г.

Нова холандска лична карта след изтичането на 12 месечният период

Когато изтичането на 12 месечният ви период наближи е време да се обадите в офиса на IND или просто да посетите местния локет на институцията.
Причината е, че от тази година след изтичането на 12 месеца, вие получавате правото да притежавате нова лична карта, на която изрично е упоменато, че за да работите на територията на кралството, не ви е необходимо работно разрешение.
За целта от офиса ще ви бъде изпратена форма, която ще трябва да попълните. След попълването и, отново с паспорт, холандската ви лична карта и една снимка паспортен формат ще трябва да посетите местния локет на IND, за да внесете пакета с документи за получаване на нова лична карта или просто да го изпратите по пощата. Много скоро ще получим достоверна информация по въпроса, която веднага ще публикуваме.
Въпросната лична карта ще ви бъде връчена отново в общината или в локета, като около 3 седмици след изпращането на формата ще получите уведомително писмо, че можете да отидете и да си я получите оттам. Разбира се, малки разлики в сроковете на получаване може да има между различните общини, но като цяло алгоритъма на пускане на документите и получаване на личната карта е такъв.
След получаването на новата си лична карта вие можете да работите в кралство Нидерландия напълно равностойно с всички европейски граждани, в зависимост от желанието и специализацията ви.
На практика това е целта на болшинството българи, пребиваващи на територията на страната, а описаният до тук път на легализация е един от най-лесните и кратки начини за получаване на право на работа.

6 коментара:

Анонимен каза...

sled iztichaneto na 12mesechniq period,poluchih nova karta,spored upomenatite v tozi sait posledovatelnosti...i na novata karta ima sushtata zabrana za 12 meseca....izobshto ne pishe s pravo na rabota....vsichko tova e za da se pulni kasata na kralstvo holandiq,ot takiva glupaci kato nas...bulgarite....

BulInfo Consult каза...

Това е много неочакван и за нас резултат. Информацията публикувана в сайта е всъщност указание от служители на ИНД.
Може ли да опишете малко по-подробно с какъв статут сте, работили ли сте като самоосигуряващ се, попълвали ли сте годишна данъчна декларация. Първата карта статут на самоосигуряващо се лице ви дава или на икономичеки неактивен?
Попитахте ли в ИНД защо получавате такава карта?
Пишете ни тук или на емейл, за да се опитаме да проверим защо сте получили карта с нова забрана за 12 месеца.

Анонимен каза...

moga li da vi popitam purvo,kakvo ozna4ava samousigurqvasht se?az imam samo zdravna osigurovka s polzvane na li4en lekar...i nqmam firma,i ne sum rabotil kato samousigurqvast se...a i ne sum populval godishna danuchna deklaraciq...moje bi zatova poluchih pak tazi karta...az sum ikonomicheski neaktiven...no togava ne moga da razbera zashto trqbvashe navremeto da imam garantverklaring?

BulInfo Consult каза...

Това до някъде обяснява защо сте получили отново същата карта ...
Като икономически неактивен означава, че вие не работите и имате достатъчно средства да се самоиздържате в Холандия или има някой, който да ви издържа - това е гарантът Ви. Карта с право на работа могат да получат тези, които са работили легално в Холандия една година, а Вие нямате изпълнено това условие.
По въпроса за самоосигуряващо се лице мисля, че достатъчно сме писали в сайта. Това е лице, което работи и се осигурява изцяло за своя сметка.Тук няма трудов договор.

Анонимен каза...

bezkraino vi blagodarq za izcherpatelniq otgovor...jelaq zdrave i uspehi na ekipa na tozi sait!!!

Анонимен каза...

Първо пиши на кирилица.
Второ като се чувстваш като глупак и пълниш касата, бегай от Холандия.

Много полезен сайт, браво!