Търсене

сряда, 2 април 2008 г.

Eenmanszaak, VOF и CV изискват данъчният си идентификационен номер (BTW) от офисите на KvK...

Започналата миналата година пилотна програма за сътрудничество между данъчна служба и KvK за издаване на данъчен идентификационен номер се оказва успеша и предпочитана форма за регистрация от предприемачите.

Тъй като регистрирането на фирма в Данъчна служба (Belastingdienst) и Търговската камара (KvK) на Холандия са две отделни процедури изискващи идентична информация от предприемачите се стига до идеята за намиране на вариант, който облекчава значително желаещите да започнат собствен бизнес.
Програмата започва Март 2007 в три общини - Хага, Утрехт и Зволе, при която всеки предприемач с регистрирането на eenmanszaak подава декларация и за получаване на данъчен идентификационен номер. След успешният старт през месец Юни 2007 програмата включва и желаещите да регистрират VOF или CV партньорства.

Изискването на данъчен идентификационен номер заедно с регистрацията на фирмата е доброволно, но все повече предприемачи предпочитат тази форма, която значително скъсява времето за регистриране на фирма и получаване на всички необходими документи за осъществяване на стопанска дейност.

2 коментара:

Анонимен каза...

От това което сте публикували,става ясно че при регистриране на фирма в Холандия ,е желателно да се подаде декларация за Данъчен идентификационен номер /ДИН /...,за VOF също е ясно ,нали документ с който декларираш 3 контрагента с които работиш през дадената година,поправете ме ако бъркам...Въпросът ми е за тези CV партньорства,какво представляват,ако дадете някаква информация ,ще бъда много благодарен.

BulInfo Consult каза...

Здравейте,
мисля че тук има малко недоразумение. Данъчният идентификационен номер, това всъщност е така нареченият BTW номер или в България е познат като ДДС регистрационен номер. Преди стартирането на проекта, за който споменахме във вчеращната тема, предприемачите се регистрираха веднъж в KvK и втори път в данъчна служба. Сега тази процедура е опростена и заедно с регистрирането на фирмата в Kvk, който желае може да подаде документи и за BTW номер.
VAR е нещо съвсем друго. Това е декларация, която се издава от данъчна служба (след подадено искане от самоосигуряващият се)и удостоверява пред потенциални работодатели, че вие сами поемате осигуряването си и всички ползи и рискове свързани с това.
CV парньорство е подобно на VOF, с тази разлика, обаче, че един от парньорите е ограничен или т.нар. "спящ" партньор. Или казано с други думи, единият от партьорите е действащ, а другият само финансира дейността.
За различните легални форми на бизнес в Холандия ще отделим специална тема.